Butikerna

kronhusbodarna-goteborg

 

Just nu huserar ett 10-tal butiker på området i Kronhusbodarna. Många erbjuder exklusiva och handgjorda produkter av högsta kvalité. Vi tänkta titta lite närmre på vad varje butik erbjuder. Öppettiderna för butikerna är Vardagar mellan 10.00 – 17.00 och lördagar mellan 11.00 – 15.00 med undantag.

 

Göteborg Wind Orchestra – Visserligen inte en butik, men de erbjuder en upplevelse som du aldrig varit med om förut! Göteborg Wind Orchestra är en professionell blåsorkester som huserar i den största byggnaden Kornhuset. Här kan du njuta av konserter i en väl blandad valör. Klassisk musik en såklart en repertoar som dominerar stort, men även Jazz- och familjekonserter samt traditionell militärmusik hålls titt som tätt. Även musikproduktioner för och av barn och ungdomar är något som GWO jobbar starkt med. Allt detta kan du avnjuta i en lokal som minst sagt kommer ta andan ur dig. Stig in en 1600-talsmiljö och avnjut den bästa klassiska musiken i Göteborg.

 

Klockboden – Urmakaren Gerhard Gren jobbar här med att restaurera, renovera och hålla bra skick på antika urverk och klockslag. Detta är en klassiskt hantverkstradition som är otroligt limiterad idag. Här kan du dock få hjälp med vad som än hänt med ditt ur. Väl värt ett besök bara för att se det känsliga arbetet och de vackra urverken.

 

Göteborgs Choklad- och Karamellfabrik – Här hittar du egentillverkad choklad och andra karameller i alla dess smaker och former. Godsakerna tillagas och formas i boden så kvalitén är minst sagt av högsta klass. Varför inte boka in en kväll med nära och kära och gå på chokladprovning och lär dig med om de olika chokladtyperna. Vill du prova på så går det också att vara med på egen pralintillverkning!

 

Café Kronhuset – Kom in i de gamla 1700-talshusen och avnjut en hemlagad lunch eller en riktig go’ fika. Under sommartiden kan du såklart avnjuta omgivningen från innergården på Kornhuskvarteret i solskenet. Är du ute efter en unik lokal går caféet även att hyra för privata tillställningar, och även anlitas för catering. Missa inte AfterWork där livemusik också inträffar regelbundet!

 

Laura Didion – Laura Didion har varit verksam i Sverige sedan 2009 och har exklusiva handgjorda läderprodukter i alla dess färger och former. Du hittar väskor, plånböcker, bälten, iPhoneskal och andra accessoarer med en minst sagt unik touch. Du hittar verkligen produkter som du kommer vara ensam om här.

 

Helen Gibson Glas – En av Sveriges skickligaste glasmästare har sin verkstad och butik i Kronhusbodarna. Du hittar glasprodukter skapade från grunden med känsligt handarbete i många olika stilar. Helena Gibsons verk finns till och med att skåda på Nationalmuseum i Stockholm. Här kan du fynda inredningstillbehör du inte hittar någon annanstans i Sverige.

 

Bäx Krukmakeri – Här skapas allting helt enligt traditionerna för äkta hantverk. Först drejas det, sedan glaseras och bränns för att få den helt unika och handgjorda känslan. Få keramik specialbeställt efter ditt önskemål. Bäx Krukmakeri samarbetar även med ansedda Vasamuseet och Landskrona Museum. Med över 25 år får du minst sagt ett välgjort resultat.

 

Jama Produkter – Vill du få färg till barnarummet så har du hittat rätt. Jama målar barnmöbler och annan inredning för barn med en egen touch. Du hittar perfekta tips för födelsedagar, dop, julklappar och mycket annat. Allt målat på svenskt trä med svensk färg och alltid unikt.