Om Kronhusbodarna

butikerna-i-kronhusbodarna

Kronhusbodarna är en samling byggnader som tillhör området Kronhuskvarteret i Nordstan i Göteborg. Platsen ligger ett litet skutt från Gustaf Adolfs Torg på Postgatan. Kronhuskvarteret är ett kvarter som huserar de gamla stadsbyggnaderna Kronhuset och Kronhusbodarna. Förr användes de som rikssal, kyrka och slutligen förråd innan de i mitten av förra sekelskiftet renoverades och används idag som konsertlokal, marknadsplats och mindre butiker och shoppar.

Kronhusbodarna känns bäst igen via sin gula färg och gamla stil. Byggnaderna är väldigt låga och omringar hela kvarteret. Mitt på kvarteret står även Kronhuset vilket är en av de högre byggnaderna i området. På sommaren och fram mot juletider anordnas det ofta marknader på området vilket drar till sig en stor publik då området inhyser en perfekt mysig och gammaldags känsla. Du kan under året även finna ett utbud av andra butiker, många vilket är butiker med handgjorda ting.

Butikerna som huserar i Kronhusbodarna just nu är:

Jama Produkter – Möbler och inredning för barn.

Bäx Krukmakeri – Handgjorda lergods enligt hantverkstraditioner.

Helen Gibson Glas – En av Sveriges kändaste glasmästare med omsorgsfulla skapelser.

Laura Didion – Unika modeprodukter och accessoarer.

Café Kronhuset – Ta en klassisk svensk fika eller kanske luncha i de charmiga byggnaderna.

Göteborgs Choklad- och Karamellfabrik – Egentillverkad choklad med chokladprovning och tillverkning.

Klockboden – Renovering av antika och dyrbara ur och klockor.

Göteborg Wind Orchestra – Huserar i Kronhuset där framträdanden i alla klassiska musikstilar kan avnjutas i en häpnadsväckande lokal.