Smyckesbutiker i Göteborg

Smyckesbutiker i Göteborg är många och varierande, och det finns något som passar alla smaker och budgetar. Vare sig du letar efter modesmycken från de populära märkena som Efva Attling och Pandora eller rena guldsmycken hittar du garanterat det i Göteborg.

Guld och silverpris i Göteborg

Göteborgs guld och silverpris är på samma nivå som i resten av Sverige. Det är viktigt att alltid jämföra guldpris och silverpris innan man köper guldsmycken och silversmycken. Det kan skilja sig en del från butik till butik. Så jämför alltid för bästa pris och köp!

Smyckeskvarteret i Göteborg

Om du letar efter något speciellt bör du definitivt kolla in stadens smyckeskvarter, som ligger i det centrala distriktet runt Avenyn. Här hittar du ett brett urval av smyckesbutiker, liksom ett antal konstgallerier och antikaffärer. Du finner smycken här finns det något för alla budgetar, så det är definitivt värt att ta en promenad i området.

Utforska dolda pärlor

Om du letar efter något riktigt speciellt är det definitivt värt att gå utanför de upptrampade vägarna och utforska några av de mindre sidogator och gränder, där du hittar en mängd dolda pärlor. Karin Hermanssons guld och silver är en sådan smyckesaffär som ligger på den populära Södra Larmgatan. Detta familjeföretag har sålt smycken i Göteborg i över 100 år.

Smycke butikskedjor

Om du letar efter ett mer prisvärt alternativ finns det också ett antal butikskedjor och varuhus som säljer smycken. Några av de mest populära smyckes kedjorna är Smycka, Guldfynd och Hallbergsguld. Om du är i stället är ute efter något riktigt unikt kan du alltid prova en av stadens många oberoende juvelerare.

Andra ställen att hitta smycken i Göteborg

Om du inte är säker på var du ska börja leta om du vill köpa smycken i Göteborg kan du alltid bege dig till stadens största shoppinggata, Kungsgatan. Här hittar du ett antal smyckes handlare på hög nivå och några mer exklusiva butiker.

Att tänka på vid köp av smycken

När man köper smycken är det viktigt att vara medveten om följande:

  • Guldets eller silvrets renhet. I Sverige är den vanligaste standarden 18 karat (75 %), men det finns även 14 karat (58,5 %) och 9 karat (37,5 %).
  • Smyckenas vikt. Denna anges vanligtvis i gram (g).
  • Längden på kedjan eller armbandet. Detta är viktigt om du köper ett halsband eller armband.
  • Ringens bredd. Detta är viktigt om du köper en ring.
  • Storleken på örhängena. Detta är viktigt om du köper örhängen.
  • Typ av infattning. De vanligaste är klon (klo) och bezel.
  • Kvaliteten på stenen/stenarna. De fyra C:na står för Carat (vikt), Colour (färg), Cut (skärning) och Clarity (klarhet).
  • När du väljer ett smycke set är det viktigt att du tar hänsyn till dessa faktorer för att få mest valuta för pengarna.
  • Om du letar efter en viss typ av smycken är det alltid en bra idé att fråga försäljaren om råd. De kommer att kunna berätta om de olika märkena och stilarna som finns tillgängliga och hjälpa dig att hitta det rätta smycket för dig.