Båtturer i skärgården

För den som vill se sig omkring i Göteborg är hamnområdet och skärgården ett fantastiskt ställe. Här kan du välja bland ett stort utbud av längre eller kortare båtturer och även flerdagarsturer för att se Göteborg från en annan synvinkel. Turerna är underbara under sommaren när solen ligger på och vinden fläktar. Göteborg har en enastående skärgård och hamn som är väl värd att se. Beroende på vilken båt du väljer kan du åka iväg på allt från sightseeing till räkfrosseri eller brunchkryssningar!

 

Börjessons Sjötaxi verksammar inom charter med catering och transporter av grupper till restauranger och resmål utefter kusten.

Solbris AB erbjuder dig upplevelsekryssningar i skärgården i en RIB-båt eller lite större fartyg med fisketurer och sälsafari! Perfekt sysselsättning om du vill turista runt och prova på något nytt och spännande.

Västkustlinjen anordnar dagskryssningar och flerdagarskryssningar längst Bohusläns kust.

Skärgårdslinjen anordnar också dagsturer i skärgården på M/S Trubaduren där det bjuds på både mat och underhållning. Vad kan man mer behöva än god mat, vacker utsikt och underhållande shower?

Walona Charter ordnar turer till Vinga och kvällskryssningar med räkbuffé under sommarhalvåret. Vill du spendera en trevlig afton till sjöss där du kan äta och dricka gott är det alltså ombord på M/S Walona du ska vara.

Strömma erbjuder också middagskryssningar runt om Hisingen och du kan även åka ut på en utflykt till Älvsborgs fästing eller turista ordentligt med sightseeing i Paddanbåtarna längst Säveån. Paddan är väldigt populär där en guide berättar om allt spännande ni passerar längst vägen.

Styrsöbolaget erbjuder dig turer från Saltholmen till öarna i södra skärgården och turer till Källö, Vargö, Sjumansholmen och Kårholmen.

Från den 9 april till och med 16 oktober kl 12:00 varje lördag åker M/S Carl Michael Bellman ut i Lilla Bommens gästhamn för en tretimmars brunchkryssning. Vi kan inte tänka oss något bättre sätt att börja helgen på!

 

⛴ Lite annan intressant fakta gällande Göteborgs hamn

30% av Sveriges utrikeshandel går via Göteborgs hamn

Varje år lastas och lossas fler än 800 000 containrar i hamnen

Tack vare att hälften av allt gods fraktas ut från hamnen med järnväg sparar vi 60 000 ton koldioxidutsläpp varje år!

 

stromma