Kungsporthuset får nytt liv

kungsporthuset

 

Kungsporthuset ska göras om och bli en nöjesarena och renoveringen är i fullgång. Det kommer bli något som kommer underhålla oss men exakt vad det kommer bli är fortfarande en hemlighet. Eklandia Fastighets AB har påbörjat en ombyggnad av huset som har anor från 1856 och där tidigare kända Gamle Port fanns. Men nu har de nya ägarna skrivit på ett hyresavtal på 18 år och planeringen är nu i fullgång, projektet är Göteborgs nästa nöjesarena. Men det är inte förrns hösten 2017 som 2E Group slår upp portarna för ännu mer nöje och underhållning men just nu är det inte mer än så vi får veta.

– Vi känner en kittlande förväntan inför att fylla detta fantastiska hus och få underhålla både göteborgarna och stadens gäster och vi ser fram emot att snart få berätta mer, säger Hélène Gustavii.

2E Group fokus ligger på expansion och de står redan bakom Lisebergs teatern och Rondo och The Theatre. Eklandia är stolta över att 2E Group valt just dem och det kommer bli en spännande tid framöver och det sägs att det nya projektet kommer att förändra Göteborgs nöjesliv. Tanken är att det ska vara något nytt, något som lockar folk från hela Sverige.

Fasaden på Kungsportshuset kommer att bevaras precis som innan, det är insidan som får sig en ny renovering.