Måsten om du besöker Göteborg

När du hör Göteborg tänker du säkert på Liseberg och blå-vita spårvagnar men det finns mycket mer än så att se! Här har vi listat 6 saker du bör göra om du tar dig till Göteborg.

 

 

 

Liseberg

lisebergVi börjar med Liseberg efter som att det är ett självklart val vilken årstid du än besöker staden. Har du någon gång sett förvandligen under Halloween eller jul så vet du mycket väl att det är minst lika kul som en härlig sommar dag med Lotta på Liseberg!

 

 

Ta dig en tur med Paddan

paddan

Åk på en rundtur eller sightseeing runt Göteborgs skärgård. Paddan är något vi rekommenderar där du får dig en guidad tur längst stadens kanaler.

.

.

Besök Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen Göteborg

Besök Trädgårdsföreningen som är Europas bäst bevarade 1800-tals parker. Rosariet i parken har belönats med 3 Michelin stjärnor och klassas också som en av Göteborgs stora sevärdheter. Här finns växthus, butiker, caféer och en utomhusscen.

 

 

Shoppa loss i Femman huset

femman

Är du ute efter shopping ska du besöka femmanhuset som har 3 plan med över 60 butiker. Här kan man minst sagt spendera några timmar.

.

.

Fika i Haga

haga

Ta dig en fika paus i Göteborgs mysigaste stadsdel Haga. Njut av en bulle på Haga Nygata innan du traskar vidare i alla småbutikerna som finns runtom.

.

.

Besök Kronhuset

kronhuset

Sist men inte minst måste du ju kolla in Kronhuset. Detta är stadens äldsta byggnad från år 1658. Här kan du njuta av en glass medans du promenerar runt bland urmakare och hantverkare.