Saker att göra en regnig dag i Göteborg

När man bokar en resa någonstans planerar man vanligen aktiviteterna efter bra väder. Men reser man inom Sveriges gränser bör man ha reservplaner då vi faktiskt har väldigt många regndagar i vårt avlånga land. Inte minst i vackra Göteborg.

Äger din nästa semester rum i Göteborg? Då kan du ta del av våra tips nedan på saker att göra en regnig dag i Göteborg.

Besök Göteborgs Naturhistoriska Museum

Göteborgs Naturhistoriska Museum är beläget i Slottsskogen, ovanför Linnéplatsen. Sedan 1923 har det Naturhistoriska museet visat stora samlingar uppstoppade djur från hela världen. Här kan man strosa runt i timmar och lära sig mer om djurriket i Sverige så väl som på global nivå. En perfekt utflyktsplats när Göteborg bjuder på regn snarare än solsken.

Spela spel på ett av Göteborgs många caféer/barer

Göteborg är en stad med ett rikt utbud av både caféer och barer. Här kan man spendera en regnig dag, inte bara med att dricka kaffe eller öl, utan även med att spela spel! Många caféer och barer tillåter dessutom att man tar med sig sina egna kort- eller brädspel, förutsatt att man köper något såklart. UNO är ett trevligt spel som inte kräver annat än en kortlek och som bjuder in till flera timmars underhållning en regnig dag. Läs spelets regler på unoregler.net.

Bowla på Majorna Bowling

Är ni sugna på att göra något mer utmanande när skyfallet hindrar er från att utforska staden? Då bör ni besöka Majorna Bowling för en omgång bowling. Denna bowlinghall ligger på Stigbergsliden och är perfekt för nybörjare så väl som proffs. På fredagar och lördagar har de dessutom 20års åldersgräns och höjer volymen och dämpar belysningen. Då är det discobowling!

Njut av naturen inomhus i den Botaniska trädgården

Göteborgs botaniska trädgård erbjuder vackra gröna miljöer inomhus. Perfekt för dig som vill ha skydd mot regnet men ändå åtnjuta Göteborgs vackra natur. Den Botaniska trädgården har ett växthus fyllt av plantor och blommor, en trevlig liten butik och ett mysigt café för den som vill slå sig ner och ta det lugnt efter en längre promenad.

Klå vännerna i biljard på Biljardpalatset

Det finns få saker som är så roligt som att spela biljard tillsammans med vännerna eller familjen. Om det regnar en kväll och ni gärna vill slippa vistas utomhus är Biljardpalatset i Göteborg det perfekta stället att gå till. Här finns det både biljard och shuffleboard till bra priser och ni kan dessutom äta otroligt god mat och dricka goda drycker under kvällens gång.