Gothia cup och Fotbolls EM i Göteborg

gothis

Nu börjar det närma sig fotbollstider och både Fotbolls EM och Gothia Cup står på schemat. Under Juni och Juli månad kan man ladda upp med Fotbolls EM och sedan kör Gothia igång i Göteborg under Juli. Det ser vi i Göteborg fram emot enormt och håller tummarna för att vädret ska vara snällt. Under denna tid kommer staden att fyllas av härligt folk och det kommer finnas en massa event plus saker att se och göra i den vackra staden. Har du tur så kommer en eller annan konsert eller musikal att hålla hus i Kronhusbodarna.

För er som är lite osäkra på vad Gothia cup innebär så är det världens största och mest internationella fotbollsturnering för barn och ungdomar. Den startades år 1975 och i år kommer 4500 matcher att spelas , det finns sammanlagt 110 spelplaner och det är ca 1600 lag som deltar varje år från 80 olika nationer. Men Gothia cip är inte bara fotboll. Det är en mötesplats för barn och ungdomar ifrån hela världen, där men kan ta del av varandras kunskaper och knyta nya band. Att det även sker en väldans massa välgörenhet gör det inte sämre. På plats finns bland annat Gothia Cup Foundation, Unicef, SKF, Gothia cup Village i Afrika och Kim Källström Trophy. Alla dessa organisationer kämpar på ett eller annat sätt för att alla barn ska få ha chansen till en bra och rolig uppväxt och ha rätt till utbildning. Förutom matcherna plus dessa välgörenhetsprogram finns det även en hel del event för både barn och vuxna. Ett event som är väl uppskattat är Gothia Leaders Party. Här får alla tränare och ledare som deltagit chansen att slappna av och festa loss tillsammans med en härlig show plus mat och dryck på Scandinavium i Göteborg.

Med andra ord så är detta en fartfylld vecka med mycket aktiviteter spänning och skratt. Vill du veta mer om Gothia kan du alltid klicka dig på deras hemsida där du får bäst information om vad som händer och sker i sommar. Men innan Gothia sätter igång har vi även Fotbolls EM att se fram emot innan. Varför inte ta en lite längre semester i Göteborg och ladda upp inför Gothia med lite fotboll på någon av de mysiga uteserveringarna som finns i den vackra staden? Varför inte spendera eftermiddagen/kvällen på Ölhallen med polarna och slänga iväg ett bett på någon match för att öka spänningen lite extra. Betta på någon fotbolls sida eller på plats mot dina polare. Vill du ladda upp lite extra kan du dessutom spana in den enligt mig bästa infosidan om EM. På internet finner du dessutom superenkelt vilka uteserveringar som är mest populära och vilka som kommer att visa Fotbolls EM, men tänk på att boka ditt bord i tid, vi spår att det kommer bli en hel del folk som vistas i Göteborg denna sommar.