Skoj i Göteborg

Det är alltid skoj på gång i Göteborg, speciellt nu när våren och sommaren närmar sig. Då är det alltid roliga konserter och evenemang du kan underhålla dig med. På arenorna Scandinavium och Ullevi kan du se artister i världsklass som Håkan Hellström som uppträder den 4 juni, Iron Maiden uppträder också den 17 juni och Bruce Springsteen & The E Street Band som kommer ta plats på scen den 25 juni.
ullevi

Eller besök Göteborg och musikfestivalen Way out West som är en av Sveriges populäraste festivaler. Konserterna tar plats mellan torsdagen den 11 augusti till den 13 augusti.   Det finns även Göteborgs filmfestival, Gothia Cup där folk från alla världens hörn samlas, Göteborgs horse show och bokmässan för att nämna några.

Men om du tar dig en tur till Götet finns det mycket mer än så att sysselsätta dig med. Det finns ett stort utbud av pubar, restauranger och kaféer där du kan avnjuta en smarrig lunch eller en trevlig fika.Ta dig en promenad runt Avenyn och/ eller Haga som bjuder på både nattliv, shopping och bra restauranger. Vill du se lite kulturarv och ta dig en avslappnad öl tycker vi att du ska besöka Järntorget & Långgatan som sträcker sig västerut. Även Vasastan har gott om trevliga ställen där du kan slappna av och ta den god bit mat eller ta dig en titt i de olika konstgalleriorna. Glöm inte heller att ta dig en tur till Kronhuset och Kronhusbodarna där du får uppleva Göteborg med anor från 1600-talet. Det är ett levande hantverkscentrum i historiska lokaler som byggdes som magasin för militärens uniformer och annat krigsmaterial. Idag är kvarteret istället ett levande hantverkscentrum där små butiker, krukmakeri, kaféer, skinn och läderverkstäder finns.