Spökvandring i Kronhuset

Skärmavbild 2016-10-20 kl. 14.30.16

 

Är du intresserad av Göteborgs historia och vill lära dig mer om hur Göteborg såg ut på medeltiden och fram till idag? Eller är du kanske bara intresserad av den övernaturliga världen med spöken och gastar? Då kan spökvandring vara något för dig!

Spökvandring är något som blivit enormt populärt i Göteborg och det är inte svårt att förstå varför då du får uppleva delar av staden och få reda på information som inte många vet. Det finns många olika spökvandringar men originalet kommer från Sommarteatern där du kan köpa biljetter på bland annat Ticketmaster. Spökvandringen via sommarteatern börjar i själva Kronhuset där ni på Café Kronhuset kommer äta en klassisk trerättersmiddag och sedan ger ni er ut i staden. Middagen är kl 18.30 och sedan börjar spökvandringen efter detta.

Ni kommer träffa på sex döda karaktärer som spelas av skådespelarna i teatern och få höra deras historier. Allt från kungligheter, avrättade fattiglappar och aktriser kommer de vara när ni går igenom en av del äldsta delarna i Göteborg. Lär känna staden och de gamla kullerstensgatorna på ett sätt du aldrig sett det förut och hör om de olika ödena för invånarna som levde där då.

Det finns än så länge fyra olika planerade tillfällen där spökvandringen kommer att ske, det är en gång i oktober och tre gånger i november. Föreställningen i oktober är planerad att ta plats nu den 22a oktober, och i november så är datumen den 5e, 17e och 18e november, alla med start 18.30 vid Café Kronhuset. Detta är något vi kan rekommendera till alla, men tänk på att de småa kan tycka att det är lite läskigt, därför är åldersgränsen rekommenderad till 12 år, men självklart får även mindre följa med om de vågar!