Ta cykeln i Göteborg

Våren har börjat komma in med stormsteg i Sverige och den har givetvis även kommit till landets näst största stad; Göteborg! Det är med andra ord dags att börja vakna upp ur idet och börja utforska staden igen!

Ett perfekt sätt att utforska Göteborg på är med cykel. Det låter dig komma närmre allt, samtidigt som du hinner täcka större avstånd för att supa in så mycket som möjligt av allt det vackra som finns att se. Köpenhamn är känd för att vara cykelhuvudstaden i Skandinavien, men Göteborg växer så det knakar! Idag görs i snitt 100.000 resor på cykel varje dag, så det finns minst sagt ett intresse bland boende och turister!

Hela 80 mil cykelväg tar dig mellan innerstan ut till förorterna och hela vägen till havet. Du kan enkelt på Göteborgs officiella hemsida kolla in cykelkartorna som visar exakt vart cykelvägarna går och det finns till och med en cykelreseplanerare som berättar hur lång tid det tar att ta sig från en punkt till en annan! Givetvis fortsätter cykelvägarna ut från staden och in i naturen där det finns en stor mängd olika mountainbike-rundor och vanliga cykelvägar omgivna av lummig natur.

Oavsett hur du gillar att cykla så kommer du hitta din kopp té i Göteborg! Så hoppa upp i sadeln och börja upptäcka Göteborg på ett nytt sätt idag!

kronhusbodarna-naturcykel