Testa på snuskafé i Göteborg

kronhusbodarna-snus

Ett av Sveriges och Göteborgs bästa kafé finns mitt bland Kronhusbodarna, men där är det svensk husmanskost och riktigt go’fika som väntar! Vill du istället testa på något helt unikt så finns just nu ett kafé i Göteborg på Kungstorget som du inte hittar någon annan stans i världen.

Världens första snuskafé öppnades under 2015 upp av Swedish Match för att hylla den långa snushistorien i Göteborg. Idag kan snusälskare, så länge de är över 18 år såklart, kika in på snuskaféet och beställa en kopp kaffe och en prilla. Göteborg är en av städerna där det snusas mest i Sverige och detta har givetvis blivit en succé. Idén med att gästerna kan beställa snus över disken där de själv bestämmer smaken är något som blivit otroligt populärt.

Vill du testa på 77 sorters snus så kan du leta dig mot Kungstorget och följa näsan till en prilla du aldrig testat förut! Snuskaféen finns nu även i Stockholm och Strömstad, orter som även dem är starkt förknippade med tillverkningen av snus. Dock kan du vara säker på att du får betala betydligt med för en prilla till kaffet än vad du gör från en prilla i din egen dosa på ett annat kafé. Dock är det många som är positiva till att testa på kaféet en gång i alla fall.