Way Out West i Göteborg

way-out-west-2014

 

Här i Götet så finns det alltid en viss helg som vi alla ser fram emot, helgen då stan får sitt andra andetag och drar ett djupt drag för att samla in så mycket energi som möjligt. Denna helgen är nästa helg och det vi talar om är såklart den bästa festivalen i norra Europa, Way Out West! Way Out West är något som gynnar hela Göteborgs-regionen då en ström av turister från hela Sverige, Norge, Danmark och en rad andra länder kommer för att besöka staden. Veckan innan och efter festivalen förra året gynnade butikerna i kronhusbodarna rejält försäljningsmässigt men också mycket i uppskattningsärde såklart för det är så roligt när kunder kommer och vill lära sig med om Göteborgs kulturplatser!

 

För er som inte hört talas om Way Out West så är det en musikfestival som funnits sedan 2007 och har vuxit till att bli en utav de största festivalerna i Sverige. Den hålls i Slottsskogen som ligger strax utanför Göteborgs centrum. Här sätts tre scener upp under festivaltiden där de större artisterna spelar, sedan finns det även mindre scener runt om området. Festivalen har länge blivit hyllad för sitt arbete för kultur. Det är inte bara musik, utan även film, graffiti, konst och poesi kommer att finnas att ta del utav. Sina bokningar för artisterna är något de också blivit hyllade för då de får en bra blandning av olik musik och lyckas varje år boka några av de allra största artisterna i hela världen. Ett urval av de som kommer på årets festival är Florence + The Machine, Beck, Lauryn Hill och alt-J.

 

Har du inte tidigare upplevt Way Out West så är detta ett perfekt sätt att upptäcka Göteborgs stora kulturella del, och såklart även svänga förbi Kronhusbodarna och stödja detta kulturmärkta område med sina unika affärer.