Återigen skapas historia i Kronhuset!

Sommaren i Göteborg bjuder på många trevligheter och är du intresserad av teater kommer du ha en fullspäckad sommar framför dig med fantastiska föreställningar att gå på, på Kronhusteatern. I Kronhuset i hjärtat av Göteborg har kronhusteatern redan slagit upp portarna och underhåller med teater och opera hela sommarn lång. Det var Mikael Reuterberg, entreprenör och teaterdirektör som fick idén till att starta Kronhusteatern. Hela projektet har byggts på stöd och samarbeten med företagare, kommun och region. Dörrarna slogs upp den 30 juni och fram till den 27 augusti kommer hela 68 föreställningar att spelas som passar både stora och små. Som grädden på moset bjuder Kronhusteatern också på smarriga rätter och gott vin under föreställningarna.

Kronhuset1

 

✇ Det är The Bear, en opera av William Walton från år 1888 som kommer att spelas av Opera Estrad som gör urpremiär på Kronhusteatern. Föreställningen speglar visionen om att möta klassiska verk i nutida former på den 1600-tals scenen. Operan är ett samspel med operasångare, musiker, döva skådespelare och animation. The Bear spelas fram till den 15 juli.

✇ Gycklarspelet: För ung för att va kung?
Daniel Epstein har preimär av sin nyskrivna pjäs  som handlar om den sanna historien när Kung Karl den X anländer till Göteborg och Kronhuset under år 1659. Pjäsen handlar om att vilja vara barn, att gå sin egna väg och följa sin egen röst. Pjäsen spelas till och med den 21 augusti från onsdag till söndag.

✇ Komedin: Sol & Våraren har sin stora premiär den 20 juli där rapp och moderniserad text och Mozarts melodier utspelas. Pjäsen som har mycket musikinslag bygger på en fri tolkning av Jean Baptist Moliéres pjäs om passionerad kärlek, knep och farliga förbindelser där hela familjens existens sätts på spel. Totalt 25 föreställningar spelas till och med den 27 augusti.

För att komma i kontakt med Kronhusteatern gällande tider, bokingar eller frågor kan du höra av dig till [email protected]

 

Kronhusteatern2