Göteborgs Choklad- och Karamellfabrik ☆ Rolig fakta om choklad

Nu när höstmörkret börjar dra in finns det väl inget trevligare än att tända några ljus, krypa ner i soffan med din favorit choklad? Vår favvo är helt klart den handgjorda chokladen från Göteborgs Choklad- och Karamellfabrik. Har du inte redan provat den så rekommenderar vi att du köper hem några praliner att smaska på! För att göra dig extra sugen har vi samlat några roliga fakta om hur bra choklad faktiskt är för dig.

 

  •  Ät choklad 5 gånger i veckan om du vill ha ett lägre BMI. Ja, det är sant! Enligt en ny studie så är det inte bara mörkchoklad som ska vara bra för dig. Till allas förtjusning så räknas ljuschoklad in här. Tydligen så är det antioxidanterna i chokladen som gör att kroppen tar upp färre kalorier. Så de som äter choklad oftare har lättare att gå ner i vikt än de som inte äter det.
  • Även stroke-risken minskar med 17% om du äter en halv chokladkaka i veckan. Det är ämnet flavonoider som förhindrar åderförkalkning, skyddar ditt hjärta och kärl mot skadligt kolesterol och högt blodtryck.
  • Som du kanske hört tidigare så ska även en 70 % -ig chokladbit på 5 gram om dagen hjälpa dig att undvika hjärtinfarkt, sänka blodtrycket och kolesterolet.
  • Den mörka chokladen innehåller även theobromin vilket hjälper dig mot hosta. Helt klart ett godare alternativ till hostmedicin!
  • Ät en bit choklad ca 20 minuter innan en måltid. Choklad har en mättande effekt och ska på såviss även kunna hjälpa dig mot viktnedgång, om du är ute efter det. Välj chokladen som förrätt istället för efterätt alltså.
  • Stearinsyran i chokladen sägs hjälpa dig att få en faste byst.

 

 

Göteborgs Choklad- och Karamellfabrik

 

 

 

Göteborgs Choklad- och Karamellfabrik2

 

 

 

kronhusbodarna

 

 

 

kronhusbodarna2

 

 

Det krävs dock inga stora mängder för att du ska få ut det bästa som chokladen har att ge. En ruta om dagen funkar perfekt!