Hur fungerar lotteri och vem godkänner lotterier i Göteborg?

När det gäller att spela på, och arrangera lotterier finns det några saker man måste veta. För det första är lotteriet ett slumpspel. För det andra, så finns inget säkert sätt att vinna och ingen kan garantera att man blir miljonär över en natt. När det kommer till att arrangera lotterier i Göteborg finns det även en rad regleringar och lagar man måste ta hänsyn till.

Vad är ett lotteri och vad är en tävling

Om bara tur är den avgörande faktorn i en händelse är det ett lotteri. Om det däremot finns en färdighets- eller kunskapsfaktor, t.ex. att skriva något kreativt eller svara på frågor, är det en tävling!

Olika typer av lotterispel

Det finns några olika typer av lotterispel som du kan satsa på. En av de mest populära är Eurojackpot, som är ett internationellt spel. Keno är ett annat alternativ för lotterispelare. Keno spelas på barer, restauranger och kasinon. Spelare väljer nummer och hoppas att de kommer att dras under nästa match. Slutligen finns det en hel värld av lotterispel online. Läs mer om vilka lotterier som finns här.

Hur du spelar på lotteri

För att spela på lotteriet måste du köpa en lott från en licensierad återförsäljare. När du har fått din lott måste du välja dina nummer. Du kan antingen välja dem själv eller låta lotteriterminalen välja dem slumpmässigt åt dig. Därefter måste du vänta på att dragningen ska äga rum; denna hålls vanligtvis en gång i veckan, på en viss dag och vid en viss tidpunkt. Om dina nummer stämmer överens med de vinnande numren är det bara att gratulera – du har vunnit!

Vem godkänner lotterier

Idrotts- och föreningsförvaltningen ansvarar för att godkänna och övervaka alla lotterier i Göteborg. Om du planerar att arrangera ett lotteri som bedrivs i flera kommuner; exempelvis Göteborg och Alingsås då kommer din ansökan att hanteras av Spelinspektionen.

Vinna och förlora

När du satsar på lotteriet finns det alltid en chans att du förlorar dina pengar. Men det finns också en chans att du vinner. Om du har tur nog att vinna får du ett pris. Hur mycket pengar du kan vinna beror på vilket spel du spelar och hur mycket pengar du har satsat. Så kom ihåg att det är en chansning att spela på lotto; du kan gå därifrån med ingenting eller bli miljonär på en gång – allt beror på tur.